Homlokzati hőszigetelés, intézmények, társasházak teljes körű felújítása

 

A homlokzati hőszigetelés éppúgy, mint az épületek felújítása összetett feladat, ami több szakirány folyamatos összehangolását igényli, magas szintű technikai kivitelezéssel. Cégünk vállalja társasházak, intézmények, műemlékek teljes körű felújítását, homlokzati hőszigetelését, valamint épületszobrászatot is végez. Műemlék felújítás során szorosan együttműködünk az Országos Műemléki Felügyelőséggel. Referenciamunkáinkat megtekintheti a Referenciáink menüpont alatt.

 

ház szigetelés

Műegyetem – a főhomlokzat felújításáért cégünk elnyerte a Baumit 2014 év homlokzata különdíjat

Tevékenységeink címszavakban:

  • társasház, családi ház szigetelés
  • homlokzati hőszigetelés intézmények, műemlék épületek részére is
  • vízszigetelés
  • komplett gépészeti megoldások
  • beltéri és kültéri villamoshálózatok kiépítése
  • különféle korlátok építése
  • épületszobrászat
  • akadálymentesítés
  • energetikai tanúsítvány beszerzése
  • zöld beruházás
  • társasházak pályázaton való megfeleléséhez kapcsolódó műszaki dokumentáció komplett (tervek, műszaki leírás, költségvetések) elkészítése, igény szerint teljes pályázati anyagok összeállítása is, részben sikerdíjért.

Ház szigetelés, homlokzati hőszigetelés

 

homlokzati hőszigetelés

homlokzat szigetelés

Tapasztalt szakembereink a homlokzati hőszigetelés során biztonsággal használnak olyan bonyolultabb technikákat, mint az alpintechnika, daruzás, vagy homlokzati állványozás. Egyik legfontosabb tevékenységünk intézmények, társas- és családi házak homlokzati hőszigetelése. A homlokzat szigetelése kiváló módja annak, hogy elkerüljük az értékes nyersanyagok pazarlását, és egyúttal pénzt takarítsunk meg. Kedvező homlokzati hőszigetelés árakkal, szakszerű munkával várjuk Önt!

 

homlokzati hőszigetelés ár

Milyen homlokzati hőszigetelő anyagok közül választhatunk?

 

A homlokzat szigeteléshez használt szigetelőanyagok közös tulajdonsága a rendkívül alacsony hővezető (vagyis rendkívül jó hőszigetelő) képesség. Népszerű szigetelő anyag a gyapjú, üvegszál, kőzetgyapot, polisztirol. Megkülönböztetünk szerves és szervetlen szigetelőanyagokat. Hazánkban főként a szerves szigetelőanyagok használata terjedt el, amelyek kiváló hőteljesítménnyel rendelkeznek, de nagyon tűzveszélyesek. A szervetlen szigetelőanyagok sokkal kevésbé gyúlékonyak, viszont áruk is magasabb.

A fontosabb szigetelő anyagok a teljesség igénye nélkül:

Szervetlen szigetelőanyagok

  • Üveggyapot – ásványi rostokból állítják elő, főként üvegszálak alkotják. Megújuló nyersanyagként tartjuk számon. Hőszigetelésre és zajcsökkentésre egyaránt alkalmazható. Hőszigetelő képességét a szálvékonyság határozza meg. Tapintása hasonlít a vattára.
  • Kőzetgyapot – Európában ritkábban használják, mint a világ más részein, pedig nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Főként tető szigetelésére, tömör falazatokra és vályogházakra ideális. Alacsony a hőáteresztési képessége, kiváló szigetelőanyag. Légáteresztő, környezetbarát, könnyű szállítani, nem éghető. Hátránya a magasabb ár, és az emberek többsége az ár alapján választ. Az üveggyapotnál kevésbé szúrós, könnyebb vele bánni a beépítés során.
  • Habüveg – az üveg és a szén magas hőmérsékleten történő reakciójából keletkezett. Szervetlen anyagok alkotják, így egyáltalán nem gyúlékony. Teljesen vízálló és nyomásálló, nagyobb terhelés hatására sem veszít az alakjából. Elsősorban lapostetők szigetelésére alkalmazzák, de megfelelő homlokzatra, padlók hőszigetelésére is.

Szerves szigetelőanyagok

  • Poliuretán hab – felhasználható üreges falszigetelésként, tetőszigetelésként, csőszigetelésként. A PUR-ból készült szigetelő panelek az épület bármely elemére alkalmazhatók.
  • Polisztirol – A köznyelvben hungarocell, austrotherm vagy a dryvit szigetelés néven ismert anyag manapság az összes szigetelési munkák több, mint 50%-ért felelős. Családi házaknál még népszerűbb, ott ez az arány kb. 80 %. A polisztirol homlokzati hőszigetelés ára igen kedvező, valószínűleg ezért is a legelterjedtebb. De emellett számos egyéb kiváló tulajdonsággal bír.
    • Nagyon jó hőszigetelő, a manapság egyre szigorúbb környezetvédelmi szempontoknak is eleget tesz.
    • Évtizedek óta használják, a szakemberek is kedvelik.
    • További nagy előnye a könnyű kezelhetőség, megbízhatóság.
    • Nem érzékeny a nedvességre, nagy a szilárdsága, hőszigetelő hatása az évek alatt sem kopik meg.
    • Állagát tekintve lehet szilárd és habosított.

Ez egy külső hőszigetelő kompozit rendszer: a 10-20 cm vastag táblás polisztirol szigetelő anyagot dübelezéssel közvetlenül az épület külső falára erősítjük fel. A külső fal hőszigetelése fölé egy megerősítő réteg kerül, amely biztosítja a homlokzat szükséges stabilitását. A szerkezetet általában külső vakolatréteggel zárjuk.

Mennyi a homlokzati hőszigetelés ár?

A homlokzati hőszigetelés ára függ a választott szigetelőanyag típusától, annak vastagságától, a szükséges állványok mennyiségétől. Konkrét árazás csak helyszíni felmérést követően lehetséges. 1 m² polisztirol (hungarocell) szigetelés felhelyezése 20 cm vastagságban körülbelül másfélszer annyiba kerül, mint 5 cm vastagságban. A szigetelés vastagsága nem egyenes arányban növeli az árakat. Az épületethez többek között ki kell vonulni, fel kell állványozni, le kell festeni a homlokzatot, el kell bontani az állványokat stb… Másképp fogalmazva, nem a szigetelőanyag a legdrágább tétel, annak vastagságán nem érdemes spórolni.

Az épületek külső homlokzati szigetelése szakmunka, nem érdemes a saját kivitelezéssel próbálkozni. Szakembereink tanácsadással éppúgy rendelkezésükre állnak, mint elképzeléseik megvalósításával. Vegye fel velünk a kapcsolatot!